Heads up:
We’re moving the GATK website, docs and forum to a new platform. Read the full story and breakdown of key changes on this blog.
Notice:
If you happen to see a question you know the answer to, please do chime in and help your fellow community members. We encourage our fourm members to be more involved, jump in and help out your fellow researchers with their questions. GATK forum is a community forum and helping each other with using GATK tools and research is the cornerstone of our success as a genomics research community.We appreciate your help!

Test-drive the GATK tools and Best Practices pipelines on Terra


Check out this blog post to learn how you can get started with GATK and try out the pipelines in preconfigured workspaces (with a user-friendly interface!) without having to install anything.
Attention:
We will be out of the office for a Broad Institute event from Dec 10th to Dec 11th 2019. We will be back to monitor the GATK forum on Dec 12th 2019. In the meantime we encourage you to help out other community members with their queries.
Thank you for your patience!

Mutect2 --artifact_detection_mode

hi,
could anyone share how Mutect2 identifies artifacts? I suppose those are from sequencing/mapping errors.

Thanks!

Best Answer

Answers

  • blueskypyblueskypy Member ✭✭

    Thanks! Here is the line > "If several normals in a PON share the same low-frequency calls, they're probably artifacts."

    How come I don't see the "select as answer" option?

    Issue · Github
    by shlee

    Issue Number
    2280
    State
    closed
    Last Updated
    Assignee
    Array
    Milestone
    Array
    Closed By
    vdauwera
  • shleeshlee CambridgeMember, Broadie ✭✭✭✭✭

    Seems the Vanilla site is experiencing a number of oddities. Thanks for letting us know.

  • Geraldine_VdAuweraGeraldine_VdAuwera Cambridge, MAMember, Administrator, Broadie admin

    For some reason (probable oversight on my part) the category settings allowed you to post this as a "Discussion" instead of as a "Question". Only the latter type gets the "select as answer" option. Switched the type and fixed the setting so this should be all good now. Thanks for the report.

Sign In or Register to comment.