We've moved!
This site is now read-only. You can find our new documentation site and support forum for posting questions here.
Be sure to read our welcome blog!

How to use the -L value in HaplotypeCaller?

nayshoolnayshool israelMember

I have exome seq made by using Agilent SureSelect v4 kit. I have downloaded the regions in BED files and transformed into this this format:
chr1:762097-762270 chr1:861281-861490 chr1:865591-865791 chr1:866325-866498 chr1:871059-871244 chr1:874364-874774
...
I am tring to provide the BEM file to the HaplotypeCaller:
java -jar GenomeAnalysisTK.jar -T HaplotypeCaller -R human_g1k_v37.fasta -I result_sort_MarDup_AddRG_Indels_recal.bam -I exomes_from_1000G.list -o VCF_18_06_14 -stand_call_conf 30 -stand_emit_conf 10 -minPruning 3 -L regions.bed -nct 32

but I am getting empty VCF file
INFO 13:53:34,089 HaplotypeCaller - Ran local assembly on 0 active regions INFO 13:53:34,102 ProgressMeter - done 0.00e+00 0.0 s 38.1 h 0.0% 0.0 s 0.0 s INFO 13:53:34,102 ProgressMeter - Total runtime 0.14 secs, 0.00 min, 0.00 hours

If I am not using the -L function I am getting very large VCF file.

Should I provide diffrent format? How can I solve it?

many thanks

Omri

Best Answers

Answers

  • SheilaSheila Broad InstituteMember, Broadie admin

    @nayshool‌

    Hi Omri,

    Instead of having a .bed file for your intervals list, please rename it to a .intervals file so the parser interprets it correctly. So, regions.intervals is fine.

    -Sheila

  • nayshoolnayshool israelMember

    Hi,

    thanks for the answer.

    Unfortunally i changed the argument and the file into ".intervals":

    java -jar GenomeAnalysisTK.jar -T HaplotypeCaller -R human_g1k_v37.fasta -I result_sort_MarDup_AddRG_Indels_recal.bam -I exomes_from_1000G.list -o VCF_18_06_14 -stand_call_conf 30 -stand_emit_conf 10 -minPruning 3 -L regions.intervals -nct 32

    but I'm getting the following error:
    Badly formed genome loc: Contig 'chr1' does not match any contig in the GATK sequence dictionary derived from the reference; are you sure you are using the correct reference fasta file?

    I am using the same fasta file all the best practice pipeline,
    why I am getting this error?

    many thanks

    Omri

  • nayshoolnayshool israelMember
Sign In or Register to comment.